Sjuksköterska: Jag har tröttnat på politisk pajkastning

Rutinerade kollegor slutar och byter arbetsgivare för bättre arbetsvillkor och högre lön – och ersätts med hyrpersonal! Nu är det dessutom anställningsstopp, vilket skapar ytterligare frustration, skriver en sjuksköterska på US i Linköping.

Jag läser med förundran ytterligare ett debattinlägg där man slår in öppna dörrar och hänger sig åt politisk pajkastning, skriver en sjuksköterska.

Jag läser med förundran ytterligare ett debattinlägg där man slår in öppna dörrar och hänger sig åt politisk pajkastning, skriver en sjuksköterska.

Foto: Jessica Gow/TT

Insändare2023-10-03 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på debattartikeln "Kostnaden för hyrpersonal har skenat" (28/9):

Jag läser med förundran ytterligare ett debattinlägg där man slår in öppna dörrar och hänger sig åt politisk pajkastning i stället för att konkret och pragmatiskt lösa ett uppenbart och stort problem i vår sjukvård!

Om våra förtroendevalda politiker i stället för att lägga dyrbar tid på att formulera tomma ord i verkningslösa artiklar där de skyller på varandra, tillsammans utarbetade en långsiktig plan för att lösa bemanningsproblemen i vår sjukvård, skulle det sannolikt finnas hopp för framtiden för oss som dagligen jobbar med patienterna. 

Under alla år jag arbetat som sjuksköterska i Region Östergötland (15 år), har jag och mina kollegor med stigande frustration sett hur resurserna minskat och välformulerade politiska löften om satsningar bara landat i tomma ord från aktuellt styrande parti.

Rutinerade kollegor slutar och byter arbetsgivare för bättre arbetsvillkor och högre lön – och ersätts med hyrpersonal!

Nu är det dessutom anställningsstopp, vilket skapar ytterligare frustration eftersom vi behöver bli fler som jobbar i patientnära vård samt också väljer att arbeta kvar och specialisera sig.

Så en uppmaning till våra förtroendevalda politiker, oberoende av parti: Visa mod, samarbetsvilja och handlingskraft och satsa på den vårdpersonal som fortfarande arbetar kvar, så vi kan fortsätta ge våra patienter ett professionellt omhändertagande.