Segregationen kan liknas vid en rötskada

Insändare2022-04-25 06:03
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på "Sverigedemokraterna döljer farliga grundsatser" (25/4):

Sverigedemokraterna har varit synnerligen konsekventa med vår migrations- och asylpolitik. Gällande asylflyktingar har vi alltid förordat första säkra land, betonat ansvaret för grannländerna, hjälp i närområdet och tillfälliga uppehållstillstånd. Detta eftersom det finns två saker som i sammanhanget är självklara för SD:

1. Asylflyktingar skall (och vill) återvända till sina hemländer när krisen som föranlett flykten är över.
2. Den absolut största majoriteten av flyktingarna finns i närområdet.

Vad skiljer då den ukrainska flyktingvågen från de tidigare? Huvudsakligen är de flyende kvinnor och barn, männen stannar i landet och kämpar för Ukrainas suveränitet och självbestämmande, Polen är det enda landet som skiljer Ukraina och Sverige åt och Ukrainas kulturella snarlikhet med västvärlden underlättar mottagandet av ukrainska flyktingar. Ser man till statistiken från den svåraste perioden under 2015 års migrationskris kom det i vissa fall dubbelt så många män till Sverige som kvinnor, varav dessa kunde ha passerat så många som 9 landsgränser för att ta sig till Sverige och de kommer från kulturer som i väsentlig mening skiljer sig från västerländska kulturer.

2000-talets massinvandring till Sverige har minst sagt inte varit framgångsrik. Det framgår ur officiell statistik att personer med utländsk bakgrund är överrepresenterade i:

1. Brottslighet.
2. Arbetslöshet.
3. Avsaknad av behörighet till gymnasiet.

Katastrofen är ett faktum. Asylpolitik är ett tillfälligt verktyg för att möjliggöra för folk att fly undan krig och kris – inte fattigdom och arbetslöshet. Asylrätten har missbrukats av godhetssignalerande politiker och konsekvensen av detta är trasiga människoöden och allvarlig kulturell och socioekonomisk segregation. Segregationen som invandringen har fört med sig kan närmast liknas vid en rötskada, den är svårupptäckt men när den väl gör sig till känna har man ordentliga problem.

De upplopp som vi nu sett under påskhelgen är toppen av ett isberg. Att det har kommit personer från Mellanöstern och Afrika med vitt skilda kulturer och uppfattningar om hur samhället ska fungera är ingen nyhet. Omfattningen på de upplopp som har uppstått är däremot anmärkningsvärd. Det visar också på det anmärkningsvärda misslyckandet från politikerna, att få till stånd någon integration värd namnet.

SD är den enda garanten för en långsiktigt hållbar invandringspolitik. Första säkra land, betonat ansvar för grannländerna, hjälp i närområdet och tillfälliga uppehållstillstånd är vägen framåt.

 
 
 
 
 
 
Läs mer om