Problem med matteläxan? Hjälp finns att få!

Elever från alla skolor är välkomna till våra räknestugor, skriver en volontär på Mattecentrum.

Det är en utmaning för eleverna att stanna kvar efter en tröttande skoldag. Support från föräldrar vore välkommet, skriver en volontär.

Det är en utmaning för eleverna att stanna kvar efter en tröttande skoldag. Support från föräldrar vore välkommet, skriver en volontär.

Foto: Ebba Örn

Insändare2023-01-09 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på "Jag har svårt att hjälpa min son med matteläxan" (4/1):

Kära "Frustrerad förälder"! Det är svårt med information. Som volontär på Mattecentrum i Linköping känner jag att jag måste reagera. Mattecentrum försöker hjälpa till vid just dina problem. Vi har öppet 2 timmar eftermiddag/kvällstid, 8 tillfällen, på 5 olika skolor i Linköping. Vid varje tillfälle finns minst två volontärer som hjälper till att lösa matteproblem. Elever från alla skolor är välkomna till dessa räknestugor. Det är företrädesvis gymnasieelever som kommer, men även elever från högstadiet och någon gång även mellanstadiet.

Vi upplever (nu efter pandemin då vi gjorde uppehåll) att det varit ont om elever på våra "räknestugor"'. Det har inte varit ovanligt att elever fått egen privatundervisning av två volontärer under två timmar, eller till och med att vi som volontärer fått underhålla varandra. 

Det är en utmaning för eleverna att stanna kvar efter en tröttande skoldag. Support från föräldrar vore välkommet! Lärarna gör vad de kan för att informera. Räknestugorna börjar mellan 15.30 och 16.30 (någon redan 14.30). Mattecentrum tillhandahåller också en nätbaserad tjänst "Pluggakuten" som fungerar alla tider på dygnet. Bara att googla Mattecentrum på Linköpings hemsida för att se detaljer om skolor och tider.