Politiker ska inte sköta sjukvården

Antingen tar staten över eller så har man en vd på varje sjukhus som har en stab av specialistläkare och sjukvårdspersonal som planerar dag för dag vad som ska göras, menar insändarskribenten.

Tittar man tillbaka finns det ingen politisk konstellation som har lyckats med sjukvården, menar insändarskribenten.

Tittar man tillbaka finns det ingen politisk konstellation som har lyckats med sjukvården, menar insändarskribenten.

Foto: Jeppe Gustafsson

Insändare2023-04-14 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på "Har hörselvården i Östergötland kollapsat totalt?" (3/4):

Det är inte bara hörselvården som har kollapsat, det är hela regionen som har kollapsat.

Jag tycker inte att politiker ska sköta sjukvården längre för det verkar som att de inte klara av detta. Låt de sköta lokaltrafiken och andra områden. För om man tittar tillbaka så är det ingen politisk konstellation som har lyckats, trots att staten har pumpat in extra miljoner. Och detta kan man inte mynta på bara Region Östergötland, utan en undersökning har visat att det gäller alla regioner runt om i Sverige. Antingen tar staten över eller så har man en vd på varje sjukhus som har en stab av specialistläkare och sjukvårdspersonal som planerar dag för dag vad som ska göras på respektive sjukhus/lasarett. 

Jag själv har nu väntat i över tre år på en navelbråcksoperation. Visserligen hade jag fått en operation på Ersta sjukhus I Stockholm, men med min medicinering och underliggande sjukdomar vill jag hellre opereras på något sjukhus i länet som har tillgång till en intensivvårdsavdelning. Men det verkar inte vara prioriterat i vår sjukvård längre. Med mitt förslag skulle man även få lite mer pengar över till sjukvårdspersonal som slutar på grund av arbetsförhållanden och dåliga löner. I stället för att betala arvoden till alla dessa politiker som i många fall även har extrajobb i kommunerna.