Obefogat att oroa sig under jakt

Jakt har förekommit ända sedan stenåldern, skriver en jägare.
Jakt har förekommit ända sedan stenåldern, skriver en jägare.

Insändare 14 juni 2023 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på "Begränsa jakten kraftigt" (9/6):

Socialdemokraten och sedermera statsrådet Carl Lidbom, kallade Anders Björks frågor i KO-utskottet 1989 för trams. Och det är väl det uttryck som bäst beskriver natur- och djurväns insändare. Jakten i sig är inget som behöver försvaras, det känner jag inget behov av. Och den som hoppas på att jakt kommer att förbjudas i Sverige kommer att bli gruvligt besviken. 

Jakt har förekommit ända sedan stenåldern, vilket hällristningar och diverse andra jaktrelaterade fornfynd visar. Och det kommer att förekomma så länge det finns mänsklighet, natur och jaktbara viltstammar kvar.

Att som svampplockare, orienterare eller skogsströvare oroas under sina aktiviteter i skog och mark, under den del av året då jakt pågår, är helt obefogat. Jag kan inte erinra mig något fall där utomstående har skadats, däremot drabbas tyvärr en del jägare själva varje år, till och med dödsfall förekommer. För övrigt måste man reagera när skribenter kallar oss jägare bland annat empatilösa. Det anser jag vara direkt förolämpande av en grupp människor som kommer från alla samhällsklasser.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa