Ni skapar sämre miljö för oss boende

Påståendet att cykelbodarna är i dåligt skick stämmer inte, skriver en boende.

Påståendet att cykelbodarna är i dåligt skick stämmer inte, skriver en boende.

Foto: Läsarbild

Insändare2023-09-11 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på "Varför ska ni riva uppskattade cykelförråd i Ryd?" (6/9):

Områdeschefen skriver att Victoriahem tar till sig av mina synpunkter. Då undrar jag förstås vad ni tar till er?

Lindström skriver att ”några garage” har tagits bort. Jag uppskattar det till att ungefär 50 garageplatser har försvunnit. 50 kallar jag ”många”. Korrigera mig gärna!

Lindström skriver också att bodarna ”ska tas bort och ersättas med en annan lösning”. Då jag sneglar in i andras förråd ser jag, att till den lista jag skrev tidigare, kan läggas till bland annat utomhusgrillar, barnens skidor, flyttkartonger och en uppsättning vinter- eller sommardäck. Var ska hyresgästerna i framtiden förvara allt detta? 

Områdeschefen skriver vidare att Victoriahem ”inte kommer riva någon bod förrän alla nuvarande hyresgäster har flyttat och alla förråden i boden på så vis har sagts upp”. Kan jag se det som ett löfte; att ingen hyresgäst i framtiden kommer att bli fråntagen sitt cykelförråd?

Jag läser vidare i Lindströms svar: ”Alla våra gårdar har renoverats med nya lekplatser och sittgrupper”. Som jag skrev: på ”min” gård finns varken någon bänk eller något bord.

Den enda förklaring jag fått till att bodarna ska rivas är att dessa ”är i så dåligt skick”. Ett påstående som inte stämmer. Taken på cykelbodarna är intakta och det är inte så många år sedan bodarna målades om. Så med lite normalt underhåll skulle bodarna hålla många decennier ytterligare.

Ett boende är så mycket mer än bara de rum vari man vistas. Förstår inte Victoriahem att då ni river garage och cykelbodar skapar ni en sämre boendemiljö?