Något är fel om patienter måste ligga i korridorerna

Är vårdplatserna så opraktiskt spridda så att de inte kan utnyttjas fullt ut, frågar sig insändarskribenten.

Är vårdplatserna så opraktiskt spridda så att de inte kan utnyttjas fullt ut, frågar sig insändarskribenten.

Foto: Jasmine Hübinette

Insändare2023-01-19 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på "Jag älskar mitt jobb –  men jag orkar snart inte" (14/1):

Jag läste sjuksköterskans insändare i Corren och blev lite fundersam. Jag har aldrig jobbat i vården och har aldrig varit inblandad i vårdapparaten annat än som patient. Jag undrar ändå om det inte är något fel med logistiken om sjukhuset är byggt för 800 patienter, men man har endast personal för 300 och på grund av detta måste lägga folk i korridorerna. Är det fler än 800 patienter intagna, eller är vårdplatserna så opraktiskt spridda så att de inte kan utnyttjas fullt ut av den personal som finns?

Jag påstår inte att det var bättre förr, men har ändå ett minne från en sjukhusvistelse på 50-talet där jag låg i en sal med 8 sängar och att den salen låg i en korridor med ett ganska stort antal salar. Hur många vårdpersonal det fanns på den avdelningen har jag inte en aning om, men de dök upp både när de behövdes och även dess emellan! 

Det skulle vara intressant om någon 80-plussare som jobbat i vården ville skriva och berätta hur det egentligen var att jobba på den tiden och hur det var organiserat.