Mjölby kommun borde tänka om med personalkonferensen

Ingen tycker det känns bra att 500 personer ska trängas runt en buffé, fika och toaletter, skriver en anställd om personalkonferensen i Mjölby kommun.

Insändare2022-10-25 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på "Har man glömt bort att pandemin inte är över?" (21/10):

En stor eloge till sjuksköterskan i Mjölby kommun. Hon har satt ord på det alla i omsorgen känner. Jag har inte hört någon som uppskattar denna gest från Mjölby kommun. 

Precis som hon säger, vid minsta symtom så ska personal vara hemma och testa sig. Man undrar om de vet hur många symtomer personal har dessa förkylningstider. Vi får neka semestrar för vi inte har vikarier. Och detta sker inte i Mjölby utan personalen ska själva ta sig till Mantorp. Reseersättning utgår men det är inte så smidigt för det.

Det utgick presentcheckar att handla för i butikerna i Mjölby – det var mycket uppskattat. Och som hon skriver andra inom kommunen får kaffe, men inte omsorgen. 

Ingen tycker det känns bra att 500 personer var gång ska trängas runt en buffé, fika och toaletter. Man får heller inte gå med sin egen arbetsgrupp utan det är uppdelat, så det är inte människor man träffar varje dag.

Nej, Mjölby kommun borde tänka om. Tanken är god, men det är inte rätt i tiden.