Antingen dålig koll eller dålig moral?

Om det är 20 elever på en lektion ska alltså 20 bilister stå utanför Kulturskolan – vilket tyvärr sker nästan dagligen, skriver en boende i området.

Att kalla parkeringsvakter för "moralväktare" är fel, menar insändarskribenten.

Att kalla parkeringsvakter för "moralväktare" är fel, menar insändarskribenten.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Insändare2022-12-15 09:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på "Har vi en moralväktare utanför Kulturskolan?" (12/12):

Det är beklagligt men inte helt oväntat att läsa insändare av "bekymrade" bilister som utnyttjar parkområdet Konsistoriegatan som parkeringsplats. Om man dagligen står på ett område där parkeringsförbud gäller, med lysen och motor igång, kors och tvärs på gångbanor och annat så har man antingen dålig koll eller dålig moral.


Att kalla parkeringsvakter för "moralväktare" känns också fel. De arbetar med att upprätthålla de regler och förordningar som finns, och om detta respekterades skulle inte parkeringsvakter behövas. 

En lektion på 45 minuter är inte kort tid. Insändarskribenten menar att alla föräldrar ska ha möjlighet att uppehålla sig på området under denna tid. Om det är 20 elever på en lektion ska alltså 20 bilister stå utanför – vilket tyvärr sker nästan dagligen.
Naturligtvis går detta inte att försvara, men återigen används barnen som en ursäkt för en vuxen persons bekvämlighetsbehov. De barn och unga som släpps av/hämtas upp ser inte ut att vara "småbarn" och få bär på "tunga instrument".

Något som måste ändras är att ni som har valt att ha era barn i en skola där möjligheten till parkering är begränsad, gör som resten av befolkningen och anpassa er till detta. Att kontinuerligt bryta mot lagar och regler för att de inte matchar ens egna tycke och smak har aldrig varit en lösning på något.