Man får snällt ta de arbetstider man får

Insändare2022-06-16 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på "Jag vill integreras och jobba i vården – men jag får inte" (11/6):

Så fint Shaima att du både vill jobba och integreras. Bästa sättet att komma in i samhället precis som du säger. Vill bara förtydliga en sak inom vården. Att jobba dagtid innebär i praktiken att man både jobbar dag- och kvällstider. Så är det inom all vård om man inte har ett specialschema. Många är vi inom vården som tvingas ha ett evigt livspussel för att få jobb, familj och annat att fungera. Det går inte att tro att jobben anpassas efter oss, utan man får snällt ta de tider man får och hoppas det löser sig. Så ser det ut på de flesta arbetsplatser, sällan man kan välja sitt egna personliga schema. 

Att man har svårt att ta sig till arbetet ligger inte på arbetsgivarens bord utan det får man lösa själv, man kan inte få ett schema som passar för den skull. Kan hålla med dig om att det borde finnas förskolor anpassade till de föräldrar som inte kan ordna barnomsorg på annat sätt. Kinda kommun har ju många som jobbar inom vården och på fabriker och säkert skulle bli tacksamma för den hjälpen. Sedan är det inte bara nysvenska kvinnor som faller ur systemet innan de blir inlasade. Det gäller tyvärr alla varifrån man än kommer. Om det kan man tycka mycket. 

Det är tragiskt att familjer flyr på nytt då de blir skrämda av att socialkontoret kontaktat dem. Där finns tydligen mycket att göra för de som jobbar där. 

Jag önskar dig lycka till och välkommen inom vården. Vi alla behövs där, vem man än är, var man än kommer ifrån.