Hur kan ett nytt P-hus i Linköping ha så stora brister?

Bilar på väg in eller ut möts i samma körfält med risk att krocka. P-rutorna är extremt små. Det var väldigt trångt även för oss med en bil av mindre modell, skriver en Linköpingsbo om besöket i Ebbepark.

Golvet var helt översvämmat av vatten. Det fanns inga synliga brunnar utan man måste vada genom små sjöar för att ta sig ut, skriver signaturen "Julmarknadsbesökaren".

Golvet var helt översvämmat av vatten. Det fanns inga synliga brunnar utan man måste vada genom små sjöar för att ta sig ut, skriver signaturen "Julmarknadsbesökaren".

Foto: Göran Ström/Lukas Eriksson Melander

Insändare2023-12-07 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på "Kaos vid infarten – nya parkeringshuset är felbyggt" (5/12):

I Corren uppmärksammas brister i P-huset Neptunus. Det är inte det enda dåligt byggda nya P-huset i Linköping. 

Vi parkerade nyligen i Talldungen, Ebbepark. Golvet var helt översvämmat av vatten. Det fanns inga synliga brunnar utan man måste vada genom små sjöar för att ta sig ut. Kanske finns det målade körriktningsmarkeringar på golvet, men de syns inte i vattensamlingarna. 

Bilar på väg in eller ut möts därför i samma körfält med risk att krocka. P-rutorna är extremt små. Det var väldigt trångt även för oss med en bil av mindre modell. Dessutom står det pelare mellan platserna som är så tjocka att de går in på P-rutans yta. Det gör det svårt att köra in bilen utan att skrapa mot. Eller för den delen, öppna dörrarna och kliva ur bilen samtidigt som man parerar grannbilen eller en vägg. 

Hur gör man som rörelsenedsatt eller om man har med sig barn som ska lyftas ur bilen? Skyltningen är under all kritik. Vi fick gå omkring och leta efter utgång till gatuplanet och rycka i omärkta dörrar som visade sig vara låsta. Det var lika dåligt skyltat på utsidan, visade det sig när det var dags att åka därifrån. 

Hur är det möjligt att ett nytt P-hus har sådan usel funktionalitet? Det är inte billigt att parkera hos Dukaten och på ett ställe som Talldungen absolut inte värt priset. Se gärna detta som en felanmälan och åtgärda bristerna!