Kaos vid infarten – nya parkeringshuset är felbyggt

Alla märken på väggarna och utrustning vittnar om att det är fler än jag som upplever Neptunus som helt felbyggd, skriver en parkeringsgäst.
Alla märken på väggarna och utrustning vittnar om att det är fler än jag som upplever Neptunus som helt felbyggd, skriver en parkeringsgäst.

Bilar stod huv mot huv. Folk fick börja med att försöka backa upp i parkeringshuset. Ren tur att det inte blev skador på flera bilar, skriver en Linköpingsbo.

Insändare 5 december 2023 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Då jag ofta handlar i mataffären Östenssons i parkeringshuset Neptunus behöver jag tyvärr åka in och ut i denna katastrof till in/utfart flera gånger i veckan. Jag har faktiskt börjat överväga att byta affär på grund av den idiotiskt byggda in/utfarten. Alla märken på väggarna och utrustning vittnar om att det är fler än jag som upplever den som helt felbyggd.

I lördags var dessutom en utfart stängd, vilket gjorde att den fil som man både kan åka in och ut genom blev kaotisk. Bilar stod huv mot huv. Folk fick börja med att försöka backa upp i parkeringshuset. Ren tur att det inte blev skador på flera bilar.

Och att man dessutom gör en vägg öppen mot vind så att det blir snödrivor inne i huset verkar inte heller genomtänkt. Det kan ju bli riktigt halt när vädret varit omväxlande.

Några tips till blivande och nuvarande arkitekter:

1. Ta körkort och kör bil dagligen om du ska rita hus eller annat som innefattar biltrafik.

2. Prova sedan att köra en större bil (typ kombi eller Suv) i din skapelse eller andras.

3. Gör in- och utfarter så raka det går. 

4. Kolla på hur väder och vind kan påverka funktion före design.

Vad tänker fastighetsägaren göra åt detta? Är ni nöjda med detta P-hus, nej, jag menar mobilitetshub?

Ser gärna ett svar från någon ansvarig.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa