Hermansson (S): Bra att du delar med dig

Att ni som jobbar inom hemtjänsten trivs och mår bra är viktigt både för er skull och för alla de Linköpingsbor som är beroende av era insatser, skriver Jonatan Hermansson (S), ordförande i äldrenämnden.

Den 1 maj genomförde Linköpings kommun en omställning till områdesbaserad vård och omsorg, skriver Jonatan Hermansson (S).

Den 1 maj genomförde Linköpings kommun en omställning till områdesbaserad vård och omsorg, skriver Jonatan Hermansson (S).

Foto: Martina Holmberg / TT

Insändare2023-06-26 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på "Undersköterska: Vi har aldrig mått så dåligt som nu" (17/6):

Det är tråkigt att höra om din arbetssituation – men bra att du delar av med dig av den. Så här vill vi förstås inte ha det! 

Sedan jag tillträdde vid årsskiftet har jag haft möjlighet att gå med medarbetare i hemtjänsten under deras arbetspass. Jag har själv sett flera av de problem du lyfter – men också sett verksamhet som fungerar väldigt bra. Att ni som jobbar inom hemtjänsten trivs och mår bra är viktigt både för er skull och för alla de Linköpingsbor som är beroende av era insatser. 

Den 1 maj genomförde Linköpings kommun en omställning till områdesbaserad vård och omsorg. I samband med detta tillsköts också mer pengar till hemtjänsten. Vår förhoppning är att detta ska ge bättre förutsättningar för medarbetare i och med de nya arbetssätten med teamarbete och samverkan mellan olika yrkesgrupper. 

Jag inser förstås att de åtgärder vi vidtar inte kommer få effekt över en natt. Under tiden hoppas jag att du kan ha en bra dialog om din arbetssituation med din chef. Som anställd har du såklart alltid rätt att påtala och anmäla missförhållanden inom vård och omsorg i enlighet med de rutiner som finns.

Hör av dig så kommer jag gärna och träffar dig och dina kollegor för att ta del av era tankar och idéer om vägen framåt.