Helt absurd vinkel på "Uppdrag graskning"

Insändare2023-03-29 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på ledaren "Nej SVT, påskupploppen var inte polisens fel" (27/3):

Vill börja med att tack alla poliser för de arbetsinsatser ni gör i samhället mot våld och kriminalitet. Sedan vill jag tacka Sakine Madon för ledaren i Corren.

Jag började titta på SVT:s "Uppdrag granskning" om påskkravallerna, men efter ett tag orkade jag inte se hur all fokus låg på polisens insatser. Att förringa angriparnas agerande till att det är polisens insatser som gör att upploppen fick de konsekvenser det fick, är helt absurt.

Själv tycker jag att det Rasmus Paludan gör när han bränner Koranen är hets mot folkgrupp. Men nu har vi lagar i Sverige som säger något annat och då får man leva efter dessa lagar. Jag förstår också att muslimer kan känna sig djupt sårade och ledsna när Koranen bränns, men att utsätta poliserna som agerat i upploppen för stenkastning och våld gör ingenting bättre. På flera platser eskalerade dessutom våldet trots att Rasmus Paludan inte ens var där.

Det är bara att konstatera att det är riktigt som Sakine Madon skriver i sin rubrik ”Nej SVT, påskupploppen var inte polisens fel”.