Gör Tinnis till Sveriges största badanläggning

Vi i Linköping har möjligheten att bygga Sveriges största badanläggning. En integrerad stor modern badanläggning ihop med Nordens största och dyraste simhall – det skulle kunna bli ett lyft för turismen till staden, menar insändarskribenten.

Låt Linköping bli barnens stad och addera en häftig badanläggning till tidigare Gamla Linköping, Flygvapen museum, Bergs slussar, Lasse-Maja, Lill-Valla samt kommande Fenomenmagasin, menar insändarskribenten.

Låt Linköping bli barnens stad och addera en häftig badanläggning till tidigare Gamla Linköping, Flygvapen museum, Bergs slussar, Lasse-Maja, Lill-Valla samt kommande Fenomenmagasin, menar insändarskribenten.

Foto: Åke Alvin

Insändare2023-04-22 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på nyhetsartikeln "Från kallbadhus till Sveriges största simhall" (13/4):

Läste med stort intresse Correns artikel. Nya simhallen är namngiven Tinnerbäcksbadet enligt beslut av bygg- och miljönämnden, 20170615. Skälet till namngivningen var att Tinnerbäcksbadet var ett etablerat namn för området för såväl utomhusbassäng och badsjö som för simhall, varför detta är ett lämpligt namn för anläggningen. I detta läge stämmer namnet till fullo! 

20211116 tar kommunstyrelsen det destruktiva beslutet att ta upp Tinnerbäcken i dager vilket gör att samhörigheten med utomhusbassäng, ”badsjö” och ny simhall minimeras och gör då inte längre skäl för namnet Tinnerbäcksbadet!

I Correns artikel beskrivs att 1938 fick Linköping Sveriges första 50-metersbassäng utomhus och en badsjö på 115 000 m2, vilket ska jämföras med tjänstemannaförslaget som klubbats igenom på ungefär 5 500 m2. 

Vi i Linköping har möjligheten att bygga Sveriges största badanläggning. En integrerad stor modern badanläggning ihop med Nordens största och dyraste simhall – det skulle kunna bli ett lyft för turismen till staden. Överlägset de anläggningar som finns i dagens Sverige, typ Gustavsvik i Örebro. Motala kommun kämpar med näbbar och klor för att få bygga Lalandia.

Det är nyttigt för näringslivet, hotell och matställen att addera en häftig badanläggning till tidigare Gamla Linköping, Flygvapenmuseum, Bergs slussar, Lasse-Maja, Lill-Valla samt kommande Fenomenmagasin! Barnens stad blir Linköping! 

För kommunens näringslivskontor, Visit Linköping och Linköping City i samverkan, är det viktigt att inte sitta med armarna i kors och bara titta på när denna juvel raderas ut!

För att detta inte ska saboteras måste Tinnerbäcken gå i en kulvert under anläggningen och broarna på ”nya Snickaregatan” och Hamngatan. Med dagens teknik är det enkelt att borra för en ny kulvert och spara hundratals miljoner.

Moderaterna valfjäskade veckan innan valet 2022 med att göra ett omtag beträffande Tinnis. Dock är det samma personer som gör detta, som var författarna till det första tokiga förslaget! Hur kommer det resultatet se ut, tror ni?

Välkommen till Linköping – där idéer blir verklighet.

Kommunens förslag på Tinnisområdet.
Kommunens förslag på Tinnisområdet.