Skolledningen har upprepat brustit i sitt utförande

Chefer utbildade för att vara pedagogiska föredömen agerar upprepat mot skolans värdegrund och står fria att agera så refererat till rektors mandat, skriver två föräldrar på Folkungaskolan.
Chefer utbildade för att vara pedagogiska föredömen agerar upprepat mot skolans värdegrund och står fria att agera så refererat till rektors mandat, skriver två föräldrar på Folkungaskolan.

Att låta detta fortgå genom att driva igenom detta med samma metoder som skolledningen den 27 april stod och bad om ursäkt för är inte bara ett hån mot våra barn och oss föräldrar – utan det största hånet mot vår demokrati, skriver två föräldrar.

Insändare 16 maj 2023 19:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på "Folkungaskolans rektor: Detta har inte varit bra för någon" (16/5):

I morgon den 17 maj är det meddelat att de ansvariga cheferna ämnar att MBL-förhandla beslut. 

Behövs inga fler långa mejl, möda att strukturera upp underlag, beskriva processen och tydliggöra alla brister. Otaligt antal underlag har skickats till mejl-inkorgar som systematiskt har bemötts av tystnad.

Den 27 april i ett konstruerat brandsläckningsmöte stod cheferna framför oss föräldrar med en inledning som innehöll ursäktande meningar för att så viktig information nått oss via media och även ursäkt för bristfällig kommunikation i hanteringen. 

I dag den 16 maj går samma chefer ut i media med samma tomma ord om ursäkt för fel informationsväg och kommunikation genom att använda just media för att tala till oss. 

Två huvudspår har lyfts av oss föräldrar och vårdnadshavare i underlag som skickats in: 

* Vikten och värdet av profilklasserna. 

* Alla fel och brister i tillvägagångssätt samt ledningens hantering av samtliga steg i denna föreslagna omorganisation.

Den andra punkten är ett större kommunalt ledningsansvar än de berörda chefernas, som upprepat brustit i sitt utförande av denna process. 

Att låta detta fortgå genom att driva igenom detta med samma metoder som de den 27 april stod och bad om ursäkt för är inte bara ett hån mot våra barn och oss föräldrar, utan det största hånet mot vår demokrati och Linköpings kommuns stolta värdegrund. 

Chefer utbildade för att vara pedagogiska föredömen agerar upprepat mot skolans värdegrund och står fria att agera så refererat till rektors mandat. 

Så, går vi hem nu och inväntar besked om beslut i Corren senare under veckan eller är det dags att göra om och göra rätt på riktigt? 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa