Lärarna har inget med nollningen på kvällen att göra

Många undrar varför man just hoppar på vår skola och rektor då vi inte är de enda som har nollning, skriver en elev på Klara gymnasium.

Inga ägg har kastats på långt avstånd och ingen skada skedde på något sätt, skriver en elev.

Inga ägg har kastats på långt avstånd och ingen skada skedde på något sätt, skriver en elev.

Foto: Victor Bomgren

Insändare2024-08-21 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på "Friskolorna har släppt nollningen fri – unga tjejer misshandlas" (20/8):

Jag är en elev på Klara gymnasium som vill få fram sanningen om vår nollning. Jag går andra året och var med på nollningen förra året, många på vår skola är besvikna på den falska informationen som spridits. 

Lärarna och tidigare rektor hade inget med kvällsnollningen att göra, under skoltid är nollningen lekar som är frivilliga, och poängjakt som även den är frivillig. Lärarna sa första dagen i ettan att de inte har något med kvällsnollningen att göra och de rekommenderade oss även att inte gå på den. 

Jag valde att gå på den och kan med 100 procent säga att jag inte kände mig förnedrad och jag blev absolut inte misshandlad. Inga ägg har kastats på långt avstånd och ingen skada skedde på något sätt. De som kom dit var medvetna om vad det innebar och inget oväntat skedde. Lekarna på kvällen var även dem frivilliga, de som ville ställa upp gjorde det. 

Jag är inte ensam om att känna att det spridits falsk information, många på skolan är besvikna och undrar varför man just hoppar på vår skola och rektor då vi inte är de enda som har nollning.