Bäckman (S): "Tinnis kommer bli en trevligare plats"

Främst på tur står nya barnbassänger, splashpark samt rutschkana, skriver Lotta Bäckman (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Jag kan inte annat än hålla dig med om att området inte ser roligt ut, men redan nästa sommar kommer det ha skett förändringar, skriver Lotta Bäckman (S).

Jag kan inte annat än hålla dig med om att området inte ser roligt ut, men redan nästa sommar kommer det ha skett förändringar, skriver Lotta Bäckman (S).

Foto: Corren/Susanne Hasselqvist

Insändare2024-08-20 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på "Badgästen: Bedrövligt hur det ser ut runt Tinnis" (12/8):

Vad roligt att du tycker att vår nya simhall är fin, jag håller med dig om det. Det är också roligt att den är välbesökt. 

Det är fullt förståeligt att du har synpunkter på Tinnis utebad, som ju är under uppbyggnad. Jag kan inte annat än hålla dig med om att området inte ser roligt ut, men redan nästa sommar kommer det ha skett förändringar. Främst på tur står nya barnbassänger, splashpark samt rutschkana. Dessa beräknas vara klara 2025.

När hela Tinnisområdet är färdigställt kommer det att vara en jättefin plats för Linköpingsborna att vistas på. Det kommer finnas en ny badsjö, fina promenadstråk och en rinnande bäck. Utöver det kommer det finnas vattenlek för barn samt bassängbad. 

Tinnisområdet kommer dock utvecklas etappvis fram tills att det är klart, för precis som du skriver behöver det bli en trevligare plats i väntan på att hela området är färdigt.