Dra inte alla förare över en kam

Tänk vilken frihet för alla dessa ungdomar, skriver en morfar.

Tänk vilken frihet för alla dessa ungdomar, skriver en morfar.

Foto: Tim Aro/SvD/TT

Insändare2023-03-27 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på "Bort med lekandet på våra vägar" (15/3):

Håller med dig fullständigt! Man blir glad när man ser en lantbrukare på vägen i sitt utövande för att vi ska få mat på bordet. 

Men! Till alla dessa lantbrukare och alla andra med långsamtgående fordon på vägen (ja, ni har alla rätt att vara på vägen också). 
Snälla! Se er om bakåt ibland! För det blir köer bakom er där irritationen kan växa. Som i detta fall.

Jag hamnade vid ett tillfälle i en kö vid Gottlösa, på väg 206 mellan Mantorp och Skänninge. I täten, ett långsamtgående fordon. Det fanns minst tre tillfällen att svänga av och släppa förbi kön: vid Öjebro, Järstad och Ullevi, men icke. Kön var uppskattningsvis 3–4 kilometer bakom detta fordon. Olyckligtvis var detta även i rusningstrafiken med mycket mötande och svårt att köra om. 

Tänk vilken PR för sitt skrå han/hon hade gjort om denne hade gått åt sidan för att släppa om.

Nu till A-traktorerna. Nu drar du "gubbe med körkort" alla A-traktorförare över en kam, att alla är olagliga och bara buskör. Vilket inte är fallet. Visst, det finns rötägg som inte sköter sig, men så är det väl i hela samhället, inom alla områden. 

Jag är morfar och har ett barnbarn med A-traktor. Han bor sju kilometer ut på landet. Med den tar han sig till och från stationen i Skänninge, för vidare transport med pendeln till Motala, där han sköter sin skolgång perfekt. I övrigt används den sparsamt. Jag tror inte han är ensam om detta. Kolla parkeringen vid stationen i Skänninge. 

Tänk vilken frihet för alla dessa ungdomar och deras familjer, där de kan åka tryggt och säkert med skydd för väder och vind. Samt att det löser vardagspusslet för många av dessa familjer.