Det går att köpa tågbiljetter enklare

Det finns enklare sätt att köpa kollektivtrafikbiljetter, men marknadsföringen av det är bristfällig, skriver insändarskribenten.

Insändare 2 augusti 2023 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på insändaren "Det är onödigt krångligt att åka tåg" (25/7):

 

Resenärerna, riksorganisationen för kollektivtrafikens konsumenter, vill ge en kommentar till insändaren den 25 juli från Sture Axelsson och Östgötatrafiken angående krångligheter vid köp av tågbiljetter. Vi vill informera om att det finns enklare sätt att köpa kollektivtrafikbiljetter. Men marknadsföringen om detta är bristfällig.

 

Insändaren påtalar att det är svårt att köpa tågbiljetter. Det är ett konstaterande som flera, särskilt nya och ovana resenärer med rätta ofta gör. Det finns dock ett bra och tämligen enkelt sätt att köpa biljetter men som tyvärr är ganska okänt och som borde marknadsföras mer. Man kan gå in på Samtrafikens kopbiljett.resrobot.se och köpa biljett på liknande sätt som för till exempel flyget.
 
Samtrafiken är ett bolag som ägs av många av de kommersiella trafikoperatörerna, exempelvis Vy, SJ, MTRX, och alla regionala kollektivtrafikmyndigheter, däribland Östgötatrafiken. Man kan köpa biljett mellan ca 3 500 orter i Sverige. En fördel med att köpa via Samtrafikens Resrobot är att om man där köper en resa med flera trafikoperatörer får man en kom-fram-garanti. Det innebär att om anslutningen bryts vid något byte får man hjälp att komma vidare.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa