Bygg inte fler fula höghus i Linköping

I dag bygger man ofta fula höghus som skuggar och skymmer sikten för många andra boende, skriver en Linköpingsbo.

I dag är det i högsta grad viktigt att behålla så många grönytor som möjligt för att öka trivseln, menar insändarskribenten.

I dag är det i högsta grad viktigt att behålla så många grönytor som möjligt för att öka trivseln, menar insändarskribenten.

Foto: Victor Bomgren

Insändare2023-08-09 11:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på ledarkrönikan "Vi kan bygga en tätare, grönare och mänskligare stad" (6/8):

Förstår inte hur Christian Gustavsson kan påstå att Linköping kan byggas tätare och samtidigt bli grönare! Vems intressen företräder han: byggherrar, näringsidkare, politikerna möjligen, men absolut inte många Linköpingsbor! 

I dag är det i högsta grad viktigt att behålla så många grönytor som möjligt för att öka trivseln och klimatnyttan som det innebär med fler träd, buskar och gröna ytor. Linköping kan utvecklas utan att det bebyggs på fler "lediga ytor"! Vi behöver absolut inte bli fler invånare i Linköping som bara innebär mer trängsel, mer trafik, hårdare belastning på infrastrukturen etcetera. 

I dag bygger man ofta fula höghus som skuggar och skymmer sikten för många andra boende. Dessutom står många nybyggda hus tomma, till exempel i Berga. Varför bygga mer?