Problem på Järdalavägen som liknade de i Skarpan

Problemet i Skarpan ni beskriver liknar de på Järdalavägen, när Riksbyggen fortfarande var hyresvärd, skriver insändarskribenten.

Det var blandade åldrar på människor som uppehöll sig där, narkotika, hasch användes och ständiga inbrott och förstörelse förekom i källare och förråd, skriver insändarskribenten.

Det var blandade åldrar på människor som uppehöll sig där, narkotika, hasch användes och ständiga inbrott och förstörelse förekom i källare och förråd, skriver insändarskribenten.

Foto: Carl Karlsson

Insändare2023-07-29 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på insändaren "Man förväntar sig mer respons än tystnad" (25/7):

Problemet i Skarpan ni beskriver liknar de på Järdalavägen, när Riksbyggen fortfarande var hyresvärd. 

Jag som då var nyinflyttad (hittade ingenting annat) upptäckte att det pågick flera allvarliga problem i källare, förråd och i förrådshuset intill fastigheten! Det var blandade åldrar på människor som uppehöll sig där, narkotika, hasch användes och ständiga inbrott och förstörelse förekom i källare och förråd. Jag uppmärksammade detta för Riksbyggen som hänvisade till polisen. 

Självklart var det vissa problem som polisen behövde ta tag i, men här kommer det viktiga samarbetet in som är ett måste och som jag också poängterade, men inte fick något gehör för. Om vi i detta land ska få någon som helst ordning på dessa problem, är det en skyldighet och ett ansvar hos hyresvärd, polis, hyresgäster och eventuell kommun, et cetera att samverka och göra allt man bara kan, för att visa att detta inte är okej!

Otryggheten för min del finns fortfarande kvar, men det som var så frustrerande var att det tog hur lång tid som helst och mängder av samtal från mig och några grannar innan hyresvärden gjorde något över huvud taget. Tala om att känna sig ensam och övergiven och inte ta sitt ansvar. Dessutom är det gamla fastigheter här, med många brister som underlättar för brottslighet, som Riksbyggen borde ha tagit tag i långt innan detta hände.

Svar: Riksbyggen hänvisar till sitt svar på insändaren "Man förväntar sig mer respons än tystnad" (25/7).