Bra att personal i förskolan vågar säga ifrån

Lyssna på den kompetenta personalen som är pålästa om forskning om de yngre barnens behov, både vad gäller omsorg och lärande, skriver en förskollärare.
Lyssna på den kompetenta personalen som är pålästa om forskning om de yngre barnens behov, både vad gäller omsorg och lärande, skriver en förskollärare.

Insändare 13 maj 2023 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på "Förskollärare: Katastrofal situation i Linköping – läget är akut" (8/5):

Bra att förskollärare och andra yrkeskategorier i förskolan vågar säga ifrån! Vet att många upplever en tystnadskultur då lojaliteten till arbetsgivaren gör att man inte riktigt vågar för rädsla för konsekvenser. 

Dags för politikerna att vakna upp! Lyssna på den kompetenta personalen, många med flera års erfarenhet i yrket som är pålästa om forskning om de yngre barnens behov, både vad gäller omsorg och lärande. Se till framtiden! Det vi investerar i de yngre barnen i dag får vi tillbaka om ett antal år. 

 

Ge pedagogerna rätt förutsättningar för att kunna planera utbildning och undervisning. Reflektionstid, planeringstid både enskilt och tillsammans i sitt arbetslag. Kvalitetsarbetet sker genom att kontinuerligt reflektera och dokumentera sin utbildning/undervisning för att utveckla sina strategier för lärande = en motor som driver det pedagogiska arbetet framåt. Vet att många vårdnadshavare efterfrågar de mindre förskolorna, ännu en gång, varför lyssnar inte politikerna?

Som andra sagt, politikerna är välkomna att vikariera på förskolan och då ersätta ordinarie personal under en tid för att förstå alla delar i en pedagogs arbete.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa