Boxholm – tvivelaktig kommunledning

Insändare2022-08-05 12:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på: Varför webbsänder inte Boxholms kommun kommunfullmäktige?

Jag läste insändaren om Boxholms politiker som inte är eniga om information. Jag kan säga att informationen är otroligt undermålig, om man begär upplysning så får man det inte. 

Jag är före detta PRO-ordförande och aktiv kommunpolitiker i Socialdemokraterna. Jag kan nämna ett långtgående beslut om demensboende, där beslut togs för många år sedan att det skulle byggas nytt. Man tillsatte en arbetsgrupp, man la ut detta på arkitektkontor som la ett förslag. Detta ratades av ledningen, ett nytt kontor fick uppgiften, detta förslag godkändes men nu var inte platsen till belåtenhet, det var för mycket berg. 

Man la ut detta på ytterligare ett kontor, allt till belåtenhet men nu blev allt för dyrt så nu la man allt på is. Detta informerade kommunalrådet Claes Sjökvist om på ett PRO-möte i augusti 2021. Men till allmänheten har det inte gått ut, inte ett knyst. Jag har nu mejlat till kommunen för att få ett svar hur det blir med bygget, jag skickade det den 2 juni och har vid dags datum 2022-08-02 ej fått svar.

Jag förstår att många blir besvikna när man aldrig får svar, utan skyller alltid på något annat. Men i år är det val och jag skall vara ärlig att jag vet inte vad jag skall rösta på, men det blir inte på Socialdemokraterna i kommunen.