Avveckla de särskilt utsatta områdena som Skäggetorp

Insändare2023-03-01 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på ”Integrationen måste bli bättre i alla stadsdelar” (27/2):

Det gläder mig att det är fler än jag som bekymrar sig över den bristande integrationen i vår stad. Signaturen "Rolba" talar dock bara om att nyanlända ska få tillgång till bostäder i Stångåstadens lägenheter. Men det kan ju inte räcka. De måste placeras ut i alla fastighetsbolags bostäder i kommunen. Framför allt måste de så kallade särskilt utsatta områdena (Skäggetorp med flera) avvecklas. Detta för att få bort den gänganknutna kriminaliteten. Detta nämner inte Rolba i sin insändare. Jag ger honom dock en eloge för att han inser vikten av att fördela alla nyanlända jämnt i kommunen och att de sätts i arbete eller sysselsättning omedelbart.

Jag har i skrivelser till kommunstyrelsen/kommunfullmäktige och alla våra riksdagspartier vädjat att de måste ta tag i integrationsproblematiken och kriminaliteten, med detta har hittills mötts med tystnad. Om detta beror på att de skäms över det stora misslyckande som integrationen är i Sverige eller om det har andra orsaker, vet jag inte.

Vi som bor i Ekängen, Hjulsbro, Malmslätt och andra trygga områden märker kanske inte så mycket av problemen, men jag önskar att många fler höjer sin röst och inte accepterar att vi har ”Ett förstört Sverige”, som en bekant till mig uttryckte det.