Vi är stolta över den hemtjänst vi utför

Det är tråkigt när en pensionärsorganisation som PRO gör politik av omsorgen i stället för att fokusera på kvalitet oavsett vem som utför omsorgen, skriver regionchefen för hemtjänst Syd Attendo.

Insändare2022-05-30 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på "Krav från PRO: Riv upp upphandlingarna" (25/5): 

Attendo har funnits i Linköping i över 20 år och är tillsammans med kommunen och andra utförare en viktig aktör och motor för utvecklingen av äldreomsorgen i Linköpings kommun. Vi är 400 medarbetare i hemtjänsten i Linköping som varje dag med stort engagemang brinner för det vi gör, nämligen att ge en trygg omsorg till våra kunder. Vi är en viktig aktör som gör skillnad för nära 1 000 personer varje dag i Linköpings hemtjänst. Dessa kunder har aktivt valt att få sin hemtjänst genom Attendo. 

Det är tråkigt när en pensionärsorganisation som PRO gör politik av omsorgen i stället för att fokusera på kvalitet oavsett vem som utför omsorgen. Låt oss i stället fokusera på vad de äldre själva vill och hur vi ska mäta kvalitet. Alla externa undersökningar visar på att en bred majoritet av dagens pensionärer vill få välja hur de vill ha sin omsorg utformad och vem som ska utföra den. 

Gällande situationen i Uppsala var det ett fåtal tidigare medarbetare som utnyttjade Attendo och kommunen för egen vinning. Det är självklart inte något som vi som företag ställer oss bakom. Det är trist att PRO försöker att misskreditera Attendo i stället för att se hur vi tillsammans kan upptäcka personer som gör fel. Varför har inte PRO rasat mot Göteborgs kommun som bara för några veckor sedan avskedande medarbete inom hemtjänsten som fuskade för egen vinning?

Vi ser fram emot att fortsätta utveckla hemtjänsten och hemsjukvården i Linköping tillsammans med kommunen och andra aktörer. Vi välkomnar Sven Jonsson med flera i PRO att besöka någon av våra verksamheter för att se hur vi arbetar och träffa våra medarbetare och våra nöjda kunder. Vi är stolta över den hemtjänst vi utför och vill få till en dialog med alla aktörer. Ingen gynnas av en politiserat samtalsklimat. Låt oss fokusera på det som är viktigast – hur medborgarna i Linköping får den bästa möjliga omsorgen.