Linköpings kommun blundar för verkligheten

Det låter så fint att "vi tittar på det". Det har ni ju gjort i flera år. När är måttet rågat? När står Linköpings kommun utan kompetent personal och nästa generation får outbildad personal, frågar sig insändarskribenten.

Det kan väl vem som helst (utan möjligtvis bestämmande politiker) se vad som behövs. Mindre barngrupper. Inte fler personal utan färre barn, menar insändarskribenten.

Det kan väl vem som helst (utan möjligtvis bestämmande politiker) se vad som behövs. Mindre barngrupper. Inte fler personal utan färre barn, menar insändarskribenten.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Insändare2023-05-30 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på "Alarmerande siffror för Linköpings kommun" (27/5):

Läser svaret från kommunens HR-direktör angående sjukfrånvaro och personalflykt. Citat: "Just nu pågår en fördjupad analys av orsaken till omsättningen". Behövs det en utredning för att se att det inte fungerar i dagens skola/förskola? Det enkla svaret finns rakt framför ansiktet. Titta och lyssna på personalen som står i eländet dag efter dag.

Citat: "För att få våra medarbetare att stanna kvar i organisationen behöver vi också säkra en god arbetsmiljö med friskare arbetsplatser". 

Okej, hur tänker du där? Det signaleras hela tiden om hur personalen mår. Hur har du tänkt att "säkra" det? Arbetsmiljön är ju den att personalen inte hinner med sitt uppdrag och mår dåligt av det. Att ständigt hamna i trångmål och på något sätt lösa alla situationer som uppstår, ofta med för få vuxna till antal barn. 

Det låter så fint att "vi tittar på det". Det har ni ju gjort i flera år. När är måttet rågat? När står Linköpings kommun utan kompetent personal och nästa generation får outbildad personal? Vem tar ansvar för att "alla barn har rätt till likvärdig utbildning"? Det finns ju inte på någon plats i Linköping i dag. 

Det låter också så fint att "arbeta för att utveckla friskfaktorer". Det kan väl vem som helst (utan möjligtvis bestämmande politiker) se vad som behövs. Mindre barngrupper. Inte fler personal utan färre barn. Det är för många "huvuden". Barnen kan inte tryckas ihop på gemensamma förskolor för att spara hushyra. 

Jag hoppas att bestämmande politiker kan uttala sig om saker som faktiskt är rimliga och inte släppa iväg massa fina ord, som vi anställda vet aldrig inträffar.