Åkesson, har vi inte lärt oss att våld skapar mer våld?

Insändare 23 april 2022 06:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på krönikan "Varför ens försöka om jag ändå blir boven i dramat?" (20/4) och debattartikeln "Militären ska kunna bistå polisen vid upplopp" (21/4):

Tack, Sussi Yildiz Dag för en bra krönika i onsdagens Corren. Vi har alla ett ansvar att hjälpa till så att vårt samhälle strävar mot gemenskap. 

Jimmie Åkesson skriver i Corren torsdag att militär, vapen och våld är botemedlet mot upploppen. Har vi inte lärt oss av historien att våld skapar mer våld? Det finns alltid grupper som gillar våld, och det borde inte vara så svårt för dem som ger tillstånd till provocerande demonstrationer att se till att skydda boende i utsatta områden genom att Inte tillåta provokationerna att ske där folk bor. Om vi nu nödvändigtvis ska tolka yttrandefriheten som tillstånd att kränka, såra och provocera, så vet vi ju att detta lockar till våldsamheter. Då ska inte oskyldiga boende behöva utsättas för upplopp utanför sin port. Samhället ska ju skydda folks vardag! 

Släpp ut provokatörerna till en skog där ingen bor, om de nu måste spy ut sitt hat. Det är obehagligt nog, utan att hela stadsdelar drabbas av skräck. Och militärer lär knappast bidra till att minska motsättningar, Jimmie Åkesson. Det gör bara vänligt och respektfullt bemötande, bra skolor och arbetsgivare som vågar anställa någon som inte ser ut som en viking. Hur nu de såg ut. 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa