Aguirre (S): Inte aktuellt att utöka tiden

STOCKHOLM 2016-01-29
Ett barn på en förskola leker med bokstavsknappar 
Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT / Kod: 30142
** OUT DN, Dagens Industri (även arkiv) **
STOCKHOLM 2016-01-29 Ett barn på en förskola leker med bokstavsknappar Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT / Kod: 30142 ** OUT DN, Dagens Industri (även arkiv) **

För S+M-styret är en utökning av tiden på förskolan för barn till föräldralediga inte aktuellt. Vi behöver i stället lägga kraften på att komma till rätta med vikariehanteringen och minska arbetsbelastningen hos personalen, skriver Elias Aguirre (S).

Insändare 30 maj 2023 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på "Förskollärare i Linköping: Jag orkar inte mer – har sagt upp mig" (25/5):

Jag känner tyvärr igen din bild av att det på många håll är alltför pressat inom förskolan i Linköping, inte minst efter många samtal med personal i våra verksamheter. Vi behöver öka grundbemanningen och komma tillrätta med vikariehanteringen så att barnskötare och förskollärare inte lämnas utan hjälp när kollegan är borta. 

Språkkompetensen behöver också vara god hos alla som arbetar i förskolan. Allt detta arbetar S+M-styret i Linköping intensivt med. Samtidigt vill jag vara tydlig med vad vi inte arbetar med:

Vi kommer nämligen inte utöka tiden i förskola för barn till föräldralediga till 30 timmar per vecka. Flera partier i oppositionen driver det, men Socialdemokraterna och Moderaterna avfärdar förslaget. Det skulle nämligen göra det svårare att komma till rätta med förskolans verkligt stora utmaningar i dag – en god arbetsmiljö och rimlig arbetsbelastning för personalen. Innan vi löst detta är fler timmar på förskolan inte aktuellt.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa