Varför reagerar C så starkt nu?

Varför rösta med styret när de hade möjlighet att yrka på återremiss tillsammans med övriga ledamöter i oppositionen, skriver debattören.

Att C nu i efterhand framstå som negativa till beslutet finner vi märkligt, skriver debattören.

Att C nu i efterhand framstå som negativa till beslutet finner vi märkligt, skriver debattören.

Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Debatt2023-02-27 05:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på nyhetsartikeln "Motstånd mot styrets nedläggning: Försummades" (20/2):

I Corren går det att läsa att Miljöpartiet (Mp), Centerpartiet (C) och övriga oppositionspartier är kritiska till Socialdemokraternas (S) och Moderaternas (M) beslut om nedläggning av Skolfam och skolsociala teamet. 

I artikeln företräds C av Rikard Tördön, psykolog och forskare vid universitetet. Det bör dock understrykas att övriga oppositionspartier i social- och omsorgsnämnden var skarpare i sin kritik än C då övriga ledamöter i opposition till skillnad mot C yrkade på återremiss när ärendet togs upp, vilket vi sedan tydliggjorde i protokollsanteckningar där vi redogjorde för missnöjet om bristande underlag till beslutet. S och M röstade ner förslaget tillsammans med C. Att C nu i efterhand framstå som negativa till beslutet finner vi märkligt. Varför rösta med styret när de hade möjlighet att yrka på återremiss tillsammans med övriga ledamöter i oppositionen? 

Man kan ställa sig frågande till varför bristande underlag och snabba beslut i frågan helt plötsligt är så viktig för S, M och C. Liberalerna har både under förra mandatperioden i kommunen och på riksnivå varit tydliga med att ett mer fokuserat och nära samarbete mellan socialtjänst och skola är behövligt. Att det ska ske snabbt utan tydligt underlag bör dock inget parti se som en framtida väg att gå oavsett ärende.