Tillsammans skapar vi hållbara lösningar

Tyvärr, Liberalerna, ni är ute i ogjort ärende. Samarbetet mellan S och M fungerar, skriver Fredrik Lundén (M) och Andreas Williamsson (S).

När det gäller auktorisation av skolor är S och M redan på väg att få ordning på situationen, skriver debattörerna.

När det gäller auktorisation av skolor är S och M redan på väg att få ordning på situationen, skriver debattörerna.

Foto: Dennis Petersson

Debatt2024-06-05 05:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på “Sluta skapa dimridåer – håll er till fakta” (25/5):

Ännu en svårbegriplig insändare där Liberalerna slår vilt åt alla håll. Åsa Wennergren och Johan Thorén tar upp allt från vuxenutbildning, friskolor, grundskolor och förskolor till sociala insatser utan någon röd tråd eller konkret förslag. Många av de här frågorna saknar tydlig koppling till arbetsmarknadsnämndens ansvarsområden och det verkar som att syftet snarare är att skapa förvirring än att bidra med något konstruktivt.

Eftersom Liberalerna inte har några egna förslag försöker de i stället slå in en kil mellan Socialdemokraterna och Moderaterna. Tyvärr, Liberalerna, ni är ute i ogjort ärende. Samarbetet mellan S och M fungerar, vilket verkar vara svårt för er att acceptera.

När det gäller auktorisation av skolor är S och M redan på väg att få ordning på situationen, efter Liberalernas “icke-skötsel” av frågan. Vi föredrar nämligen att arbeta tillsammans för att skapa långsiktiga och hållbara lösningar som är bra för Linköping, i stället för att söka onödiga konflikter.

Socialdemokraterna och Moderaterna har visat sig både vara ett effektivt och fruktbart samarbete och med detta inlägg avslutar vi denna debatt.