SD: Sverige ska präglas av svensk kultur och tradition

Debatt2023-02-15 05:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på ledaren "Konsten att skapa politiska visioner" (9/2):

Sverige ska präglas av svensk kultur och tradition. Det anser Sverigedemokraterna och anser att det är en självklarhet, då vi är ett svenskt parti som ska verka för Sveriges intressen både inrikes och utrikes. När det kommer till inrikes är den svenska kulturen och det svenska kulturarvet någonting att värna om.

Correns ledarskribent Margareta Barabash menar att det är “parodi på högernationalistisk populism” om att 1 maj som helgdag ska ersättas med Veterandagen eller exempelvis Engelbrektsdagen. Faktum är den att 1 maj är en helgdag kopplad till Socialdemokraterna, ironiskt nog går S ut och demonstrerar mot sin egna politik på just 1 maj. Det som SD vill ersätta 1 maj med helgdag är i stället en helgdag som har sin grund i det svenska kulturarvet och ska inte vara en helgdag med grund i den socialdemokratiska rörelsen.

Myndigheter och kommuner i Sverige ska i allra högsta grad verka för Sveriges intressen och i det här fallet blir inte en nationsflagga en politisk eller ideologisk symbol, med det blir en regnbågsflagga eller andra flaggor med lika tydliga ideologiska kopplingar.

Motionen från SD i Riksdagen som Barabash hänvisar till må ta upp symboliska förslag. Men faktum är att symboliska förslag inom kulturpolitiken spelar roll, det handlar helt enkelt om vi vill ha kvar den starka svenska identiteten eller inte. SD vill och kämpar hårt för att Sverige ska ha kvar sin starka identitet.