SD: "Kaos" i skolorna syftar på riktiga problem

Debatt2022-09-06 05:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på "Var är kaoset på Katedralskolan?" (31/8):

Sverigedemokraterna har svårt att ta Linköpingslistans skrattretande påhopp på Correns debattsida på allvar. Detta parti har alltså på ett bisarrt sätt låst sig vid detaljer i utformningen av vårt valmaterial där vi har använt Katedralskolan på en bild i ett flygblad inför valet i Linköping. Bilden har vi använt för att göra kopplingen till skolpolitik, detta för att Katedralskolan har en igenkänd och vacker skolbyggnad, inte för att vi har menat på att det är "kaos" där. Svårare än så är det inte, men Linköpingslistan låtsas att man inte förstår. Inte på en enda rad i något valmaterial nämner vi att det är "kaos" på Katedralskolan.

Linköpingslistans påhopp blir ännu fånigare av det faktum att partiet själva så sent som den 24 augusti har använt sig av bilder på Katedralskolan tillsammans med sina egna politiska budskap som inte alls har något med själva skolan att göra, så som förändringar man vill göra med förskolan. Linköpingslistan hycklar således och gör sig skyldiga till exakt samma sak som man nu anklagar SD för. 



Varför upptar Linköpingslistan kommuninvånarnas dyrbara tid de sista dagarna innan ett viktigt val med nonsens som detta i stället för att diskutera viktiga politiska frågor gällande kommunens framtid? Ett parti som agerar så i valrörelsens slutskede visar att man inte har något viktigt att tillföra den kommunala politiken, utan i stället tramsar man runt.

När SD talar om "kaos" i skolorna i Linköping syftar vi på allvarliga och riktiga problem som kommunen lider av efter att partier med liknande syn som Linköpingslistan på invandring och trygghetsfrågor har fått missköta kommunen. Under 2020 lade de övriga partierna i Linköping ned Skäggetorpsskolan med hänvisning till segregation och andra allvarliga problem – något som vi inte hade haft utan samma partiers invandringspolitik. Elever från Skäggetorp bussades i stället runt till andra skolor i kommunen. SD accepterar inte att elever på välfungerande skolor ska användas som integrationsverktyg för att fixa problem som följer med bussning från andra skolor. Denna extrema situation är ett exempel på vad vi menar med ”kaos”.

Det framstår som att Linköpingslistans vilja till att prata om bilder på flygblad är ett desperat försök till att försöka stjäla uppmärksamhet inför valet. Linköpings kommunfullmäktige behöver inte ännu ett invandringsliberalt parti som Linköpingslistan, det är illa nog med de vi redan har och allt de har ställt till med i vår kommun.