Var är kaoset på Katedralskolan?

Linköpings gymnasieskolor håller i allmänhet en mycket hög standard och Katedralskolan är inget undantag, skriver debattören.
Linköpings gymnasieskolor håller i allmänhet en mycket hög standard och Katedralskolan är inget undantag, skriver debattören.

Debatt 31 augusti 2022 05:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Efter en promenad i Katedralskolans prydliga och klotterbefriade korridorer, möts man så här i terminsstart av grupper av ungdomar som glatt bekantar sig med varandra efter ett långt sommarlov. I salarna verkar morgonens första lektioner fortlöpa tämligen lugnt. SD:s annonserade “kaos” lyser lyckligtvis med sin frånvaro.

Det är ingenting som förvånar skolans personal. Det brukar nämligen se ut på det viset. Ändå tycker SD:s representanter att foton på Katedralskolan med texten “Bort med kaoset” är en rättvisande bild. Man måste ju ställa sig frågan om vilket kaos det är som avses? 

Linköpings gymnasieskolor håller i allmänhet en mycket hög standard och Katedralskolan är inget undantag. De allra flesta katedralelever är nöjda med sin skoltid och det visar sig år efter år då söktrycket till gymnasieutbildningar på Katedralskolan är fortsatt högt. Den höga andelen elever som faktiskt når en gymnasieexamen (97 procent) är även det ett kvitto på en god studiesituation. Alla partier vill så klart profilera sig och synas i valtider, men det är en sak att synas, en annan att förvanska verkligheten.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa