Satsningarna på regionen räcker inte

Debatt2022-09-05 05:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på "US har sjunkit i ranking under S styre" (1/9):

I sitt svar till oss menar Fredrik Sjöstrand att vi far med osanningar om den moderata politiken och hänvisar till skattefrågan. På nationell nivå har ju moderaterna varit tydliga med det. 

Regionens verksamhet har de senaste åren fått kraftiga statsbidrag som gjort att vi både klarat oss genom pandemin men också förmått satsa på personalen. Dessa satsningar räcker dock inte. Mer resurser behöver gå till ökad bemanning, högre löner och möjlighet för fler att utbilda sig under arbetstid till vårdens bristyrken. Nyligen föreslog vi fria arbetsskor för all personal som en liten del av våra satsningar. Då behöver Region Östergötland statsbidragen som en socialdemokratisk välfärdspolitik kommer att ge, inte moderata skattesänkningar. 

Det är anmärkningsvärt att Sjöstrand inte med ett ord nämner personalen. Inte ett ord! Förstår han inte kopplingen mellan vårdkvalitet och personalvillkor? 

Moderaterna vill tyvärr fortsätta att låta skattepengarna försvinna i privata utförares vinster och har inga recept på hur vi ska få stopp den dyra hyrpersonalen. Det är inte rätt politik för en bättre vård för alla östgötar.