(L): Att C röstar med minoritetsstyret är det största sveket

Att rösta med minoritetsstyret är det största sveket, skriver debattören.

Medan vi i opposition tar våra politiska uppdrag på allvar och använder dessa till att åtminstone försöka göra skillnad på riktigt är det något som Centerpartiet inte har förstått betydelsen av, skriver debattören.

Medan vi i opposition tar våra politiska uppdrag på allvar och använder dessa till att åtminstone försöka göra skillnad på riktigt är det något som Centerpartiet inte har förstått betydelsen av, skriver debattören.

Foto: Dennis Petersson

Debatt2024-07-18 06:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på debattartikeln "KD och C:s löften var inte "bara tomma ord"" (11/7):

Den ”intellektuella ohederligheten” som Lars Vikinge använder i beskrivningen av Liberalernas, Linköpingslistans och Miljöpartiets agerande för att vi vill rädda en viktig verksamhet får han själv stå för. Att själv ta på sig rollen som oppositionsledare i förhandling med andra oppositionspartier och därefter gång på gång när det blir allvar rösta med minoritetsstyret (S och M) är det största sveket. I och för sig ingen nyhet vad gäller Centerpartiet. 

Det enda Vikinge lyckats leda är matchen ”att få vara med och rösta med styret”. Ledarskap är tydligen inte hans bästa gren. Vår gemensamma tro grundar sig på att vi vill värna de mest utsatta i samhället och stå för våra löften till dem. Medan vi i opposition tar våra politiska uppdrag på allvar och använder dessa till att åtminstone försöka göra skillnad på riktigt är det något som Centerpartiet inte har förstått betydelsen av. 

Tillsammans gör vi allt för att stoppa styret och Centerpartiets idiotiska beslut som till exempel försämringen för de mest utsatta i samhället i och med nedläggning av Lotsen, Re-Aktiva och Ådala, massnedläggning av förskolor och skolor, vikariesituationen i kommunens förskolor, ingen kompensation för prisökningarna inom förskolan och skolan och underfinansiering av förenings- och anläggningsbidrag. Ja, listan kan göras lång. 

”Moralisk haveri” är bara förnamnet på Vikinges agerande. Sluta låtsas och stå för ert agerande i stället för att lasta över det på oss andra oppositionspartier som vill använda våra politiska uppdrag i opposition i syfte att göra skillnad på riktigt. 

Ärlighet varar längst!