KD och C:s löften var inte "bara tomma ord"

MP, L och LL vet att Centerpartiet, tillsammans med oppositionspartier försökte rädda Lotsen och Re-Aktiva, skriver debattören.

Vi lyckades förhandla fram en lösning där organisationer kommer starta verksamhet för de personer som tills nu fått hjälp av Lotsen och Re-Aktiva, skriver debattören.

Vi lyckades förhandla fram en lösning där organisationer kommer starta verksamhet för de personer som tills nu fått hjälp av Lotsen och Re-Aktiva, skriver debattören.

Foto: Dennis Petersson

Debatt2024-07-04 06:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på debattartikeln "KD och C:s löften visade sig bara vara tomma ord" (27/6):

Åsa Wennergren(L), Maria Moraes (MP) och Cecilia Helber (LL) vet att kommunfullmäktige inte kan tvinga social- och omsorgsnämnden att använda pengar till öronmärkta ändamål. De vet också att vi i Centerpartiet, tillsammans med alla andra oppositionspartier ändå försökte rädda Lotsen och Re-Aktiva genom att skicka fem miljoner kronor från kommunstyrelsen till social- och omsorgsnämnden och detta försök misslyckades.

I detta läge lyckades vi i Centerpartiet förhandla fram en lösning där idéburna organisationer kommer starta verksamhet för de personer som tills nu fått hjälp av Lotsen och Re-Aktiva. Med vår tro på civilsamhällets förmåga att bidra till ett bra samhälle där alla människors värde är på riktigt är jag därför ändå glad över den lösning vi lyckats förhandla fram.

Det snällaste som går att säga om Wennergrens, Moraes och Helbers debattartikel är att den är förvånande. En mer rimlig beskrivning av deras artikel är att den präglas av intellektuell ohederlighet och moraliskt haveri. Detta därför att de använder en utsatt grupp som tillhygge, parat med påståenden som de vet är i fel i sak.