Edlund (S): "Vi har nattvandrat vid flera tillfällen"

Att vi inte skulle nattvandra stämmer inte. Jag och mina partikamrater har nattvandrat vid flera tillfällen, men att kräva att vi ska vara ute i samma utsträckning som vår anställda personal är inte rimligt. Vi har olika roller, skriver Kristina Edlund (S).

Du och alla andra nattvandrare gör ett fantastiskt jobb, och att vi har stora trygghetsproblem i kommunen verkar både du och jag överens om, skriver Kristina Edlund (S).

Du och alla andra nattvandrare gör ett fantastiskt jobb, och att vi har stora trygghetsproblem i kommunen verkar både du och jag överens om, skriver Kristina Edlund (S).

Foto: Elsa Petersson/Jan Novotny

Debatt2024-08-23 16:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på "Ni säger att ni nattvandrar – men vi ser er inte" (21/8):

I vår förra insändare redogjorde jag och Niklas Borg (M) för en rad trygghetsinsatser som vi satsar på i Linköping. Vi behåller vår höga bemanning på fritidsgårdarna inom Ung Puls-verksamheten, men har blivit tvungna att lägga mer fokus i Berga och Skäggetorp för att garantera säkerheten för våra anställda och unga. Det genomförs med andra ord inga besparingar.

Du och alla andra nattvandrare gör ett fantastiskt jobb, och att vi har stora trygghetsproblem i kommunen verkar både du och jag överens om. 

Vad mitt parti hade för rörelsemönster under Skäggetorpsfestivalen tycker jag däremot är en märklig sak att fokusera på. Vi var på plats hela dagen i Skäggetorp, till skillnad från många andra partier som valde att inte närvara alls. Vi var inbjudna för att delta på festivalområdet, inte för att knacka dörr.

Gällande socialtjänst i stadsdelarna finns de på plats i Lambohov, Berga och Skäggetorp, näst på tur står Ryd. Vi kommer inte ge upp arbetet för att öka tryggheten och en dag kommer utvecklingen vända. Jag läser av ett stort allmänt missnöje i din text och träffas gärna personligen.