Youltens vändning gav LVC segern

LVC:s damer låg under mot Lindesberg under lördagen, men lyckades vänta underläget. I sista och avgörande set vann de med 15–12 och tog därför hem segern med 3–2.

28 oktober 2018 13:10

– Det var i princip kört i tredje set och vi låg under med 17–23. Men då började vi komma i fatt och Lindesberg såg lite rädda ut för att vinna. Vi tog därför chansen och vände på det, säger LVC-tränaren Mathias Gustafsson.

I matchen mot Lindesberg förra säsongen var det LVC som hade ledningen med 2–0 och sedan tappade. Även i den här säsongens premiären hade laget ledningen med två set mot Sollentuna – men förlorade. Därför var det extra skönt för LVC att vara laget som stod för vändningen den här gången.

–  Det är jätteskönt och mentalt stärkande att veta att vi klarar av att vinna – att matchen aldrig är slut. Man spelar tills sista bollen är spelad. Det är det som är roligt. Jag tror att alla blev stärkta av det och att det var bra för självförtroendet, säger Gustafsson.

En spelare som haft en knackig inledning är Alison Youlten, som även blev bänkad i andra set. Men på grund av ett annan spelare inte kom upp i nivå fick hon chansen på nytt – och tog den.

– Hon spelade skakigt i första och gjorde mycket misstag och därför bänkade jag henne. Efter en ganska trög start fick hon chansen på nytt när en annan spelare gick ner sig. Hon kom in på nytt och spelade riktigt bra efter det. Hon gjorde sin bästa match i LVC-tröjan hittills. Hon ledde verkligen laget i fjärde och femte set tillsammans med Isabelle Falck, säger Gustafsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi