Wall på pallplats i Skänningeknixen

Det var regn och svåra förhållanden när Skänningeknixen anordnades på söndagen. Men ingen av åkarna klagade.

17 april 2016 17:15

– Det är lika för alla, sa Daniel Wall från Mjölbyklubben MSK Kvarnvingarna efter målgången.

– Men det är klart att det är speciellt att åka i det här vädret. Det blir väldigt halt på asfalten och är lite lömskt att styra. Så det krävs att man är noggrann i sina däckval.

Daniel Wall bytte själv däck inför det tredje och sista varvet. Något han borde ha gjort i ett tidigare skede, insåg han senare.

– Det är små marginaler i det här, påtalade han.

Den lilla däckfadäsen till trots hade Mjölbykillen all anledning att vara nöjd med sina åk för dagen. Han nådde nämligen en hedersam tredjeplats i toppklassen.

– Det måste jag vara nöjd med, sa Wall som hamnade bakom Mikael Stark (Tjust MK) och Oskar Sundell (Sandvikens MK) på pallen.

– På förhand visste jag att det skulle stå mellan oss tre i toppen, och min målsättning var just pallplats. Men mest nöjd är jag med att bilen är hel och inte tog skada. Man vill inte riskera någonting så här tidigt på säsongen

Söndagens åk innebar fjärde gången som Daniel Wall ställde upp i anrika Skänningeknixen i RS-rallyt. Hans tidigare erfarenheter har inte alltid varit goda.

– Det har strulat med bilen i princip varje gång för mig. Jag tror inte att jag har kommit högre än trea någon gång tidigare. Sen ska man komma ihåg att den här säsongen knappt har börjat.

Andra notabla östgötar i Skänningeknixen var Mats Andersson (MK Kinda) och Jörgen Johansson (Linköpings MS), som slutade fyra respektive sjua i A-klassen.

SMK Motalas Daniel Damberg tvingades bryta på grund av en trasig bakaxel.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Carlsson