LVC-tränaren: "Nu vet alla vad som krävs"

LVC fick slita hårt för segern i första SM-semifinalen. "Det bästa som ­kunde hända", säger tränaren Andrew Strugnell.

Foto: Jeppe Gustafsson

VOLLEYBOLL2015-04-01 13:02

Efter en minst sagt segerfylld säsong har många ­redan ­tagit för givet att Linköpings VC inom kort är ett av två lag som spelar om SM-guldet i volleyboll.

Att döma av första mötet med Hylte/Halmstad väntar ingen promenad genom parken för att ta sig dit. LVC var illa ute i söndags, men vände och vann efter fem set.

Till slut.

– På ett sätt tror jag att matchen kom som en välsignelse för oss. Det var det bästa som kunde hända. Det går inte att titta för långt fram. Nu vet alla vad som krävs i varje match. Det blir det första jag kommer att säga på matchgenomgången. Vi måste vara bättre förberedda mentalt. Alla var inte redo, säger Andrew Strugnell inför onsdagens semifinalretur i Hyltebruk.

LVC-coachen ägnade stora ­delar av tisdagen åt att studera statistik från Hyltes ­tidigare matcher. Allt för att inte laget ska hamna lika illa till ännu en gång.

– Det är mer eller mindre omöjligt att vara på topp i en hel match. Det händer inte ofta. För vår del handlar det mest om att hitta jämnheten och inte tappa efter ett bra set. Gör vi det är mycket vunnet, säger Andrew Strugnell.

Läget i laget?

– Bara bra. Det är nästan så att man blir orolig över att något ska hända på träningarna, men det går samtidigt inte att bara sitta still och inget göra.

Matchdags

Hylte/Halmstad–Linköpings VC
SM-semifinal 2:5, Örnhallen, Hyltebruk, onsdag 19.00
Corren tippar: 1–3
Läget i laget: Inga skador eller sjukdomar.
Notera: Hyltes Dalton Ammerman är poängbäst så här långt i slutspelet med 76 poäng.
Övrig semifinal: Örkelljunga–Falkenberg (0–1).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!