LVC sa hej då till Europa: "Läropengar"

Två matcher mot estländska Pärnu - sen var Europaäventyret över för Linköpings VC. "Det har varit en utmaning för oss", säger LVC-ordföranden Bosse Kindgren.

Tomasz Mroz gjorde hela 21 poäng för LVC mot Pärnu.

Tomasz Mroz gjorde hela 21 poäng för LVC mot Pärnu.

Foto: ROBERT BOMAN

Volleyboll2019-11-27 21:01

De favorittippade estländska mästarna vann i sporthallen för två veckor sedan och vann även returen hemma i Estland. Det slutade 3-2 (25-18, 25-22, 20-25, 12-25, 15-10) inför 340 åskådare, därmed är laget klart för nästa runda i Challenge cup. För LVC väntar vardagen i elitserien igen. 

– Otroligt viktiga läropengar för oss, framför allt för dom som aldrig spelat i landslaget. Det här var väl investerade pengar, säger LVC-tränaren Johan Isacsson.

Han var trots förlusten belåten med insatsen.

– Vi tar med oss en positiv känsla från det här dubbelmötet. Vi kommer ha nytta av matcherna i elitserien i vår, säger Johan Isacsson.

LVC:s ordförande Bosse Kindgren sa inför Europamatcherna att kostnaden skulle landa på ungefär 140 000 kr. Så här i efterhand kunde han konstatera att den ekonomiska kalkylen stämde rätt så bra, möjligen hamnar slutnotan på runt 130 000 kr.

– Om vi nu inte får några böter, vi missade på en liten detalj som möjligen kan kosta oss en slant. Dessutom var vi tvungna att ha med vår skadade passare Mauri Kurppa i truppen, annars hade vi varit för få och fått böta 2 000 euro, berättar Bosse Kindgren.

Ni har satsat mycket pengar i det här. Var det värt det?

– Bra fråga. Det är ju frågan vad en sån här grej får kosta, för oss är 130 000 extremt mycket pengar. Det krävs att någon är med och delbetalar, vi kan inte ta pengar ur föreningen som inte finns. Samtidigt är jag övertygad om att det var en investering för framtiden och vårt seriespel den här säsongen. Vi fick tre dagar ihop, många unga spelare fick chansen att spela mot internationellt motstånd och resan var en bra teambuilding-grej för hela laget, säger Bosse Kindgren.

I onsdagskvällens match gick Pärnu upp till 2-0 i set och var redan i det läget klart för avancemang. LVC kom ikapp till 2-2 men föll klart i femte och avgörande set. Tomasz Mroz hade en fin kväll för LVC och stod för hela 21 poäng.

– Plus till honom och hans serve, men även Wille Nilsson, som bytte plats från center till kantspelare i tre set gjorde det väldigt bra, säger Johan Isacsson.

Skillnaden att möta internationellt motstånd?

– Det är större killar, allt går snabbare. Du möter hårdare servar och måste serva bättre själv, säger Johan Isacsson.

Redan på lördag väntar Säter på bortaplan i elitserien.

– Jag hoppas vi kan ta med oss en positiv känsla dit, säger Johan Isacsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!