Klart: Här är LVC:s nya tränarduo

Herrtränaren Johan Isacsson blir ansvarig även för damlaget i Linköpings VC. 20-årige Jakob Langwagen hänger på. "Perfekt att lära sig av en så erfaren coach", säger Langwagen.

Jakob Langwagen och Johan Isacsson ska leda LVC:s damlag den kommande säsongen.

Jakob Langwagen och Johan Isacsson ska leda LVC:s damlag den kommande säsongen.

Foto: Claes Nilsson

Volleyboll2019-09-11 12:00

Den nya tränarduon gjorde sitt första pass tillsammans med laget under tisdagskvällen. Tanken är att de ska dela på både träningar och match under säsong.

– Det blir väl fifty-fifty, säger Jakob Langwagen.

20-åringen från Södertälje kommer närmast från ett scoutjobb i Hylte/Halmstad, men har nu börjat plugga på Linköpings universitet och var sugen på att fortsatt engagera sig i elitvolleyboll. Johan Isacsson blir huvudansvarig samtidigt som han även fortsätter i herrlaget, så Jakob Langwagen kommer att leda många träningar och matcher på egen hand. 

– Det ska bli riktigt kul, jag ser fram emot det här, säger Jakob Langwagen.

Hans egna spelarkarriär tog slut tidigt på grund av allvarliga fotproblem, som gör att han idag inte kan springa och än mindre spela volleyboll. Nu är tanken att gå långt som tränare istället.

– Perfekt att få lära sig av en så erfaren coach som Johan, säger Jakob Langwagen.

Scoutjobbet för Hylte/Halmstads dam- och herrlag gjorde att han förra säsongen såg i runda slängar 150 (!) matcher från elitserien. 20-åringen har med andra ord bra koll på Linköpings VC.

– Ett ungt lag med mycket go som var jobbiga att möta. Som nya på den här nivån har de gjort det riktigt bra, men det finns såklart saker att utveckla. Det är ett längre och större lag än förra säsongen, jag hoppas att vi kan vässa till anfallsspelet samtidigt som vi kan vara lika bra i försvaret som tidigare, säger Jakob Langwagen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!