"Kan inte underskatta någon spelare"

Om LVC:s damer ska ta sig långt i ett slutspel finns det en spelare som måste vara på topp – vänsterspikern Matilda Fransson.

Matilda Fransson har varit poängstark i säsongens upplaga av LVC.

Matilda Fransson har varit poängstark i säsongens upplaga av LVC.

Foto: Peter Calén

Volleyboll2020-03-05 09:00

Sommaren 2018 blev Matilda Fransson presenterad som ett av tre nyförvärv från Riksidrottsgymnasiet till Linköpings VC. Sedan dess har hon gått från klarhet till klarhet och också fått mer förtroende. Under grundseriens gång har hon spelat 19 matcher och stått för 240 poäng – vilket gör henne till lagets främsta poänggörare.

– Säsongen har varit lite upp och ner men det har känts som ett stort kliv för mig personligen. Det känns som att det har hänt jättemycket i år. Jag har fått chansen med mycket speltid och kunnat visa vad jag går för, säger Matilda Fransson.

En positiv förändring inför säsongen menar hon är att herrarnas A-lagstränare Johan Isacsson varit med och coachat.

– Han har många års erfarenhet av coachning och landslagscochning. Det har varit kul att ha honom som kan så mycket. Det har varit en bra förtsättning för att gå framåt med volleybollen, säger Fransson.

Nu väntar slutspel där tabellnian Värnamo väntar som motstånd. Nytt för slutspelet i år är att det laget som förlorar åttondelen får vara med i ett division 1-kval. Det laget som däremot vinner går vidare till kvarten.

– Man kan inte underskatta någon spelare i motståndarlaget eller slappna av på något sätt. Vi går in med inställningen att det här är den viktigaste matchen vi har för säsongen just nu, säger Fransson och fortsätter:

–  Jag tror vi kan ta oss förbi åttondelen. Kvarten är tuff men jag hoppas vi kan höja hålla högstanivån och ta oss till semi. Det hade varit sjukt kul.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!