Japanska uttrycket ska lyfta LVC

Kaizen betecknas som av nycklarna till Japans konkurrenskraft. Nu använder sig Linköping av samma begrepp i volleybollens elitserie.

Jens Ahremark i aktion.

Jens Ahremark i aktion.

Foto: Bildbyrån/arkiv

Volleyboll2019-10-26 18:32

– Vi har använt oss av det under mina tidigare år i klubben och då har det ju gått bra. Så det fortsätter vi med, sa Johan Isacsson, tränaren, efter 3–0-vinsten i bortamötet med Lund.

Kaizen kan enligt våra efterforskningar översättas till en stadig förändring till det bättre, en filosofi för att ständigt utvecklas.

– Vi kanske inte kan kräva att vi ska bli bättre varje dag, men åtminstone varje vecka. Det arbetar vi hårt efter och så här långt är det på rätt väg. Vi var bättre än senast och vi kommer att bli mycket bättre, sa Johan Isacsson.

Hemmaförlusten mot Sollentuna häromsistens var en missräkning och därför betydde det mycket att direkt hitta tillbaka till vinnarspåret. Det var egentligen inget snack någon gång, vilket också setsiffrorna 25–17, 25–21, 25–21 vittnar om. Det svajade något i tredje set, men annars hade LVC bra koll och tog sig därmed också förbi Lund i tabellen.

Så kommer det säkert också att vara.

– Jag känner att vi haft en bra träningsvecka och många tar kliv framåt, sa Isacsson och gav extra beröm för kvällen till liberon Albert Johansson.

Några av fjolårets tunga guldvapen är inte längre kvar, vilket innebär att ett delvis nytt lag ska spelas ihop. Lägg därtill att ett av nyförvärven, Jonathan Power, ännu inte flyttat till Linköping och än så länge bara är med på ett par träningar i veckan.

– Tanken är också att vi ska få in någon mer spelare lite senare under säsongen. Förhoppningen är att ha full trupp i december, sa Johan Isacsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!