"Jag har mycket roligare här"

Storstryk i premiären – men Annie Nyberg stortrivs i Linköping. "Det är mycket roligare här", sa hon.

Annie Nyberg (längst fram) och Frida Kindbom är äldst i annars så unga LVC.

Annie Nyberg (längst fram) och Frida Kindbom är äldst i annars så unga LVC.

Foto: Per Bergsten

Volleyboll2019-10-05 15:32

Man ska som bekant inte prata om damers ålder, men i det här fallet finns faktiskt anledning. Tillsammans med ett år yngre lagkaptenen Frida Kindbom sticker 186 centimeter långa 25-åringen ut i årets orutinerade LVC-upplaga i volleybollens elitserie. Övriga nio spelare i truppen är födda 1999 eller senare.

– Jag är rena tanten i det här gänget. Men inga problem. Jag gillar att ta ansvar, sa Annie Nyberg.

Efter fyra år med Hylte/Halmstad gick flyttlasset till Linköping tillsammans med sambon Jakob Langwagen, som också är assisterande tränare i damlaget. 

– Med ett nästan nytt lag och så många unga tjejer har vi så klart mycket att jobba med. Dessutom är det alltid lite skakigt i en premiär. Det kommer att bli bättre och bättre, sa Annie Nyberg.

Gjutna topplaget Örebro lät på förhand som en alltför tuff första uppgift och så blev det. 17–25, 15–25, 7–25 säger det mesta om hur det såg ut. LVC hamnade under tryck, hade bekymmer med servemottagningen och inget sätta emot när det anfallen blev lättlästa och det ständigt sattes stopp på kanterna.

Det tog bara en dryg timme innan matchen var över.

– Vi vet vad vi behöver förbättra och det är ingen som blir knäckt av det här. Jag har mycket roligare här. Alla gillar alla och vi trivs verkligen med varandra. Det är mer positiv energi, sa centern och nyförvärvet som svarade för två poäng i Sporthallen.

Passaren Frida Kindbom fick välförtjänt pris som bästa spelare, medan Matilda Fransson och Lisa Pettersson noterades för fyra poäng vardera. Närmast väntar nu bortamöte med Lund.

– Den matchen vinner vi, sa Annie Nyberg bestämt.

Det tar vi som ett löfte.

Matilda Fransson deppar efter en förlorad boll.
Matilda Fransson deppar efter en förlorad boll.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!