Han tar över viktiga rollen i Linköping

Mindre än en vecka till seriestart – då har Linköping VC till slut spikat truppen inför kommande säsong.

Foto: Per Bergsten

Volleyboll2019-10-01 13:02

Marc-André Morency var klar och på plats för att ersätta lagkaptenen Andreas Eriksson som passare – men kanadensaren valde att efter bara några veckor i klubben bryta kontraktet och åka hem.

Sedan dess har jakten varit igång efter ersättare och nu är det påskrivet och klart.

Finske Mauri Kurppa tar över den viktiga rollen i mästarlaget och tvekar inte om målet.

– Att vinna mästerskap, det är därför jag är här, säger 26-åringen till klubbens hemsida.

Nya förstepassaren har tränat med laget några gånger under september och kommer närmast från ett år med Gotha i den tyska andraligan. Ett rutinerat och meriterat namn som gjorde sin första säsong i högsta ligan i Finland redan 2011, har två finska mästerskap på sitt cv och har spelat i flera olika klubbar. Utöver tyska sejouren i fjol har han även varit proffs i Rumänien.

Nu stod valet mellan att flytta hem till Finland eller testa spel i Sverige.

Då blev det LVC – med siktet inställt på att försvara SM-guldet och även lyckas i Europa, där klubben i första omgången i Challenge cup ställs mot estniska mästarlaget Pärnu med första matchen i mitten av november. Redan till helgen är det elitseriepremiär, hemma mot Örkelljunga.

Därmed är LVC-truppen klar. 

Jämfört med i fjol har, utöver Andreas Eriksson, även Linus Ekstrand, Andrew McWilliam och Carl Eng försvunnit. Tomasz Mroz, Jordan Power och nu Mauri Kurppa har tillkommit. Förutom den sistnämnde finns talangen Andreas Rune med som passare i truppen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!