VIK lånar in back från Linköping i tre veckor

Efter den långa skadesejouren är Dan Pettersson igång och vill börja spela matcher. "Jag är redo," säger spelsugne centerjätten inför matchen mot Vita Hästen.

17 november 2016 17:03

Det var i den andra omgången 17 september som Dan Pettersson skadade sig och tvingades lämna isen. Därefter har han kämpat sig igenom ett rehabprogram och sakta men säkert kommit tillbaka.

– Det har varit grymt jobbigt att titta på matcherna, man vill så gärna in och spela själv. Men det har underlättat att killarna har gjort det så bra, säger Dan Pettersson.

När november startade var Dan Pettersson med och tränade lätt på is. Och sedan en vecka tillbaka har han tränat för fullt ihop med laget.

– Riktigt roligt att vara tillbaka. Det tar sin tid att komma in i allting igen. Hockey består av så många olika moment, och det räcker med att vara ifrån det en vecka för att tappa, säger Pettersson.

– Men jag är redo för match. Det är upp till Karlin om han vill ta ut mig i truppen.

När VT-Sporten kollade med Mattias Karlin, så ger han tummen upp för Petterssons medverkan.

– Dan kommer att spela, säger Karlin.

– Det är klart att han har en bit kvar till normal form. Han kommer inte att spela lika mycket som vanligt direkt. Men det är kul att han är tillbaka.

Under torsdagens träning var det hela 25 spelare som deltog, inklusive målvakterna. Mats Fröshaug och Emil Georgsson tränade, likaså Conny Strömberg som gjorde första träningen med laget sedan han bestämde sig för att vila.

– Det var inte igår vi var så många. Jag visste knappt vad alla hette, säger Karlin och skrattar.

Emil Wahlberg lämnade isen efter halva träningen och kommer tillsammans med Strömberg inte att spela mot Hästen. En återkomst för dessa herrar förefaller dock inte vara alltför långt borta.

Till matchen mot Vita Hästen har VIK en ny back i laget. Det är 20-årige Petter Hansson som ansluter från Linköpings HC. Hansson kommer att finnas med i VIK under de kommande tre veckorna. Samtidigt så kallas Calle Krantz tillbaka till LHC.

Avslutningsvis: lite Hästen-nyheter. Det är rätt rörigt hos Norrköpingslaget inför E22-derbyt.

Backen Alexander Anderberg stängs av från spel av Vita Hästen.

Anledningen är matchstraffet mot Björklöven i går, och orsakerna till det. I efterhand har det framkommit att Anderberg fällde en olämplig kommentar till en motspelare som gjorde att han skickades av isen för osportsligt uppträdande, detta skriver Norrköpings Tidningar.

Truppen

Målvakter: Ludvig Engsund (Jonas Fransson).

Förstafemman: Victor Lindman, Oskar Drugge, Victor "26" Öhman, Fredric Andersson, Mats Fröshaug.

Andrafemman: Erik Gustafsson, Petter Hansson, Olle Liss, Victor "11" Öhman, Nicolai Meyer.

Tredjefemman: Andreas Frisk, Joakim Englund, Emil Georgsson, Pierre Gustavsson, Albin Storm.

Extraback: Jens Andersson.

Fjärdekedjan: Viktor Lindell, Dan Pettersson, Jörgen Karterud.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kenny Wiis