"Vi måste hitta sätt att vinna"

Förlust igen – och nu är Åtvidabergs FF under nedflyttningsstrecket. "Vi måste hitta sätt att vinna och inte att förlora hela tiden", sa Andreas Johansson.

17 augusti 2019 18:30

ÅFF-kaptenen sänkte blicken i golvet utanför omklädningsrummet.

Besvikelsen lyste i ögonen.

Igen.

– Oroligt? Det ska jag inte säga. Det är ju inte så att vi blir utspelade. Nu mötte vi ett topplag och känner att vi borde ha vunnit. Det gör att vi har en tro på det. Vi går ut itll varje match och vet att vi kan ta tre poäng. Men vi måste hitta sätt att vinna och inte att förlora hela tiden, sa Andreas Johansson efter 0–1-förlusten på Kopparvallen.

För det ska sägas att ÅFF gjorde mycket som var bra mot topplaget Skövde AIK.

Problemet?

Det var inte tillräckligt.

Den här gången heller.

Och nu är klassikern till och med på fel sida om nedflyttningsstrecket i den så jämna bottenstriden.

– Det är tungt. Vi måste bli vassare framåt, men kan vi börja med att göra det här jobbet kommer poängen att ticka in. Nu blir det viktigt mot Eskilsminne nästa helg, sa Johansson.

På lördagen blev det alltså 0–1 i det lätta höstregnet efter ett minst sagt snöpligt avgörande i första halvlek. Nye mittbacken Ignatius Adukor gjorde sin första match på Kopparvallen och styrde olyckligt ett inlägg i eget mål.

– Vi gjorde målet åt dem och det var väl enda farligheten utöver några fasta situationer. Jag tror inte att Emir (Plakalo, målvakten) gjorde en enda räddning, men på något sätt hittade vi ett sätt att förlora ändå, sa Andreas Johansson.

Ni skapade inte mycket heller.

– Jag håller med. Vi var inte sylvassa på sista tredjedelen och sen blev det för enkelspårigt med att skicka långt upp på Dardan (Mustafa). Han gjorde det jättestarkt, men slutprodukten blev det inget av.

– Trots att det såg ut som det gjorde var vi inte så jävla nära att vinna heller.

Hösten 2018 utvecklade sig till en rysare där ÅFF räddade kontraktet först i sista matchen, så Johansson & Co har kämpat i botten tidigare. Men det är ändå en annorlunda känsla nu.

– Då har vi några poäng mindre så här dags, men var på väg uppåt. Nu är det sex raka torsk.

Varit med om det tidigare?

– Jag vet inte. Det måste ha varit förra året i så fall. Men sånt håller jag inte koll på.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten

Ämnen du kan följa