"Vi lyckas med spelet utan boll"

Matcherna mellan Mullsjö och Linköping har blivit ett klassikermöte med mycket känslor. Extra känsla blev det för Martin "Marre" Karlsson då han tryckte in tre mål i rivalmötet.

26 september 2018 22:18

– Det första läget skapades genom något bollstrul på mitten där jag och Palmén kom två mot en. Han la en backhand till mig och jag la upp den i nättaket. I andra fick jag bollen levererad ner till hörnet där jag hade ganska mycket yta och gick in mot mål. Det var helt tomt och jag fick lägga upp den högt. Vid tredje målet trampade jag in från hörnet och satte den i bortre. Så det var tre fina mål, säger Martin "Marre" Karlsson om sina mål och ler.

Det var ett helt annorlunda spel som visades upp från Libk i starten mot Mullsjö. Istället för ett hårt tryck framåt var det ett starkt försvar som syntes. Trots att Mullsjö hade bollinnehavet var det Linköping som gick upp i en 2–0-ledning. Sedan både kvitterade Mullsjö och gick upp i en 3–2-ledning. Men då satte just Martin Karlsson kvitteringsmålet som banade väg för flera.

– De har mycket boll och vi får ligga i försvaret och gnugga. Det känns ganska orättvist efter två perioder då vi leder med 6–3 om jag ska vara helt ärlig. Men vi ligger bra defensivt och det är det som är nyckeln, säger Karlsson.

Men när Libk satte målen i mentalt viktiga skeden och Robin Laakso räddade en straff i ett avgörande läge hade Libk även det mentala spelet på sin sida. Men nyckeln till segern menar Karlsson var just det starka försvarsspelet.

– Det känns som att de har bollinnehavet nästan 80 procent i vissa perioder av matchen – i alla fall i den andra. Men vi lyckas med spelet utan boll. Sedan sätter vi våra mål i rätt tid mentalt.

Trots att det är match tre i serieinledningen för Libk kändes rivaliteten av som ligger kvar från tidigare slutspelsmatcher mot Mullsjö.

– Det har hängt med hela tiden. Det är alltid kul att möta Mullsjö med bra drag från läktaren. De har spelare i deras lag som tuggare en del och vi tuggar en del. Samtidigt känns vi ganska jämna som lag så det brukar vara jämna matcher. Det är den där sista procenten som brukar avgöra, säger Karlsson.

Men med resultatet 5–7 mot ett lag som tippas vara med och tampas i toppen fanns det mycket att ta med sig in i framtiden för Linköping.

– Vi tar med oss att vi spelar som ett lag i dag. Vi krigar för varandra. Vi vet att vi måste spela som vi gör nu – annars ser det ut som mot Växjö i premiären då vi inte tar några initiativ och ger bort bollen, avslutar Karlsson.

5-7

Mullsjö-Libk SSL Målen: 0–1 Martin Karlsson, 0–2 Oskar Hovlund, 1–2 Pelle Tarenius, 2–2 Joel Dagman, 3–2 Isaac Rosén, 3–3 Martin Karlsson, 3–4 Matej Jendrisak, 3–5 Oskar Seth, 3–6 Max Wahlgren, 4–6 Tim Braillard, 4–7 Martin Karlsson, 5–7 Rikard Eriksson. Publik: 755.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi

Ämnen du kan följa